Készítette és fenntartja:

Ikerhold Kiadó Kft

Ön a
219950. látogatónk

Bemutatkozás
Rendhagyó önéletrajz

Hosszú életem során sok mindennel foglalkoztam: sétáltattam kutyát, pakoltam könyvet és egy időben még kísérleti patkányoknak is megmértem a vérnyomásukat. Az én vérnyomásom viszont attól a szépséges doktornőtől ment fel, akit végül feleségül vettem, és akivel azóta is együtt élek. Ennek már idestova huszonnyolc esztendeje.

Feleségem unszolására végre diplomás lettem. Elvégeztem az akkor még Ho Si Minh-ről elnevezett egri tanárképző főiskolát, és a rágcsálók után a nebulók felé vettem az irányt, vagyis általános iskolás gyermekek életét keserítettem jó tíz éven keresztül, mikor is elhappolt tőlük az újságírás, és skribler lettem. Írtam intrejút, riportot, háttéranyagot, glosszát ? legjobban mégis a tárcát kedveltem. Ott is azt a bizonyos irodalmi jellegűt, melyet régen feuilleton-nak neveztek, s amely a mai magyar nyelvben talán tárcanovellát jelenthet. (Szerettem a riportot is, de arra meg olyan keveset fizettek, hogy attól nem telt meg a ?tárcám?.) Ezek a tárcák főleg a Népszavában jelentek meg ? mint ahogy más írásaim is ?, de írtam az És-be, a Pesti Műsorba és sok más lapba. Ugyanakkor a Lyukasórában megjelent az első novellám (Nagyvizit, 1993), melynek története katonaságbeli élményeimen alapszik. Mindjárt bekerültem egy-két antológiába is.

Úgy tűnt minden rendben van körülöttem, ám egy szép napon kirúgtak a Magyar Nemzettől, ahol éppen olvasószerkesztettem, és munkanélkülivé váltam. Így ? unalmas óráimban - született meg első regényem A strucc vére, amit aztán még öt követett. (A strucc terjeszkedik, A strucc halála, A sárkány pallosa, A sárkány harca, A sárkány álma.) Jelenleg a hetedik kötetet írom. Ezeket a könyveket mind-mind saját kiadóm, a Coldwell Könyvek adta ki, s az első három kötetre a kulturális minisztériumtól támogatást kaptam.

Fenti regények leginkább az ifjúsági-történelmi kategóriába tuszlolódhatnak, így a szakma elkönyvelt ifjúsági írónak. Ezen megmérgelődve követtem el az Ördögvér című regényt, melyet nagy örömömre a Pont Kiadó jelentet meg az idei Könyvhét alkalmából.

Ja igen: két gyönyörű lányom van, Anna egyetemre jár, Klári pedig hamarosan érettségizik.